Funguran-OH 250g

490,00 RSD

Kategorije: ,

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: 500 g/kg bakar hidroksida
Formulacija: WP-kvašljivi prašak
Karenca: 28 dana – vinova loza; 7 dana – krompir
MBT: 2

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Funguran-OH je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Blauvit.

Takodje istu aktivnu materiju ali manju kolicinu i napredniju formulaciju imaju preparati Kocide, Champ … On (Funguran-OH) može da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

Uporedite cene klikom na preparat označen crvenom bojom.

Primena:

Krompir 1,5 – 1,75 kg/ha Tretiranje u fazi intenzivnog rasta (faze 19/21– 65 BBCH skale)
Višnja, Trešnja 0,1 – 0,4 % (10 – 40 g u 10 l vode) Tretiranje u fazi intenzivnog rasta (faze 13/53 BBCH skale)

SPEKTAR DELOVANJA:

Namenjen suzbijanju prouzrokovača plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) i prouzrokovača plamenjače krompira (Phytophthora infestans).

PREPORUKE I NAPOMENE:

Može se mešati sa preparatima na bazi ulja za zimska tretiranja, kao i sumpornim preparatima tokom vegetacije. Ne meša se sa preparatima kisele reakcije (dimetoat, dihlorvos, heptenofos). Izuzetno je otporan na spiranje. Sadrži jon bakra, koji kao neophodan mikroelement, doprinosi boljem iskorišćenju azota i fosfora i direktno utiče na povećanje prinosa. Utiče na racionalnu potrošnju vode u ćeliji i jačanje ćelijskog tkiva, što povećava otpornost biljke na pozne prolećne mrazeve. Nema korozivno delovanje na uređaje za tretiranje.
Zimski tretman jabučastog voća bakarnim preparatima smanjuje potencijal bakterijske plamenjače (Erwinia amylovora). Širok spektar delovanja na gljive i bakterije kod biljaka. Kvalitetna formulacija preparata, sadržaj adheziva (lepka) ga čini postojanim na biljci i vrlo teško se spira kišom.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Funguran-OH 250g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa