LETOL 1 L

590,00 RSD

Insekticid i akaricid, okvašivač i oteživač

JABUKA: za suzbijanje crvene voćne grinje (Panonychus ulmi) i baštenskog pauka (Tetranychus urticae).
Ako su u jabučnjaku prisutne kalifornijske štitaste vaši (Q. perniciosus), prag tolerancije je nula, pa se suzbijanje obavlja zimskim prskanjem, odnosno primenom Letol EC u koncentraciji 3-4%, uz dodatak Imidan WP 50 u količini od 2 kg/ha. U rezervoar se prvo dodaje Imidan WP 50, zatim Letol EC uz stalno mešanje, koje se nastavlja i za vreme prskanja.
Letol EC koristi se kao oteživač u količini od 0,8 l/ha pri avio-primeni pesticida kao npr. Dimilin® SC-48 u suzbijanju gubara (Lymantria dispar) u šumama ili kod suzbijanja kukuruznog plamenca ili kukuruzne sovice na semenskom kukuruzu i kukuruzu šećercu.
Letol EC se u količini 2-5 l/ha dodaje preparatu Amon 020 EW za suzbijanje kruškine buve (Psylla pyri).
U integralnoj zaštiti voća i povrća koristi se za „maskiranje domaćina“ kako bi se insekti ometali u pronalaženju biljke hraniteljke na koju polažu jaja.
U toku leta primena Letol EC izvodi se predveče i kada temperature ne prelaze 30°C.

MOGUĆNOST MEŠANJA

Letol EC može se mešati sa preparatima na bazi bakra (Everest). Ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora, niti sa preparatima koji sadrže sumpor (kaptan, hlorotalonil i sl.).

Prema ЕPА (Environmental Protection Agency) čisto ulje je označeno kao inertna supstanca. Mehanizam delovanja na insekte i grinje nije precizno utvrđen. Smatra se da zatvara traheje (sisteme za disanje kod insekata i grinja), pa izaziva gušenje.
Ulje smanjuje površinski napon kapi vode, pa se smatra i okvašivačem. Može zatvoriti stome na listu ili plodovima, pa se ne sme koristiti dva puta uzastopno. Dodaje se mnogim pesticidima za bolje kvašenje lista i ploda, kao i za sprečavanje brzog sušenja. Ulje kao oteživač omogućava drugim preparatima da padnu na list. Letol EC se može koristiti avio primenom.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „LETOL 1 L“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa