Merpan 20g

100,00 RSD

Kategorije: ,

TEHNIČKE INFORMACIJE

Kategorija:

Fungicidi

Aktivna materija:
Kaptan 800 g/kg

Formulacija:

Vododisperzibilne granule (WG)

Karenca:

Jabuka i kruška – 21 dan

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Merpan 80 WDG je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Primus, Captan… On (Merpan 80 WDG) može da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

Na tržištu postoje preparati sa istom aktivnom materijom, različite formulacije, i sa manjim sadržajem aktivne materije: Metod, Capi..

Uporedite cene klikom na preparat označen crvenom bojom.

PRIMENA

Kontaktni fungicid sa preventivnim delovanjem

JABUKA: za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode).

KRUŠKA: za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova kruške (Venturia pyrina) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode).
Vreme primene: preventivno tretiranjem tokom vegetacije, pre ostvarivanja uslova za infekciju.
Preparat se primenjuje folijarno, traktorskim prskalicama ili orošivačima uz utrošak vode 600-1.000 l/ha. Na istoj površini može se primeniti tri puta u toku godine.

MOGUĆNOST MEŠANJA

Merpan® 80 WDG se ne meša sa bordovskom i sumporno-krečnom čorbom, EC i uljanim formulacijama i insekticidima kisele reakcije.

KARAKTERISTIKE

Merpan® 80 WDG je kontaktni fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem, efikasan u suzbijanju velikog broja patogena. Inhibira disanje, odnosno aktivnost SH-enzima i gljive veoma teško razvijaju rezistentnost na ovu aktivnu materiju.

NAPOMENA

Može biti fitotoksičan ukoliko se primenjuje u fazi precvetavanja i formiranja plodova, naročito ako se kombinuje sa preparatima na bazi sumpora, kao i ako se na višim temperaturama meša sa preparatima na bazi dimetoata.

FITOTOKSIČNOST

Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema opasnosti od fitotoksičnosti.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Merpan 20g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa