Sekvenca 50ml

450,00 RSD

Kategorije: ,

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Galenika-Fitofarmacija
Aktivna materija
Difenokonazol 250.00 g/l

Formulacija
Koncentrat za emulziju – EC
Opis
Sistemični fungicid sa protektivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem za suzbijanje prouzrokovača bolesti u voćarstvu i ratarstvu.

Delovanje
Difenokonazol je sistemični fungicid iz grupe triazola. Deluje protektivno i kurativno. Sprečava razvoj gljive tako što inhibira sintezu ergosterola (demetilacija u C-14). Kreće se i translaminarno, ali najbolja efikasnost obezbeđuje se preventivnom primenom.

Karenca
14 dana – krompir, šećerna repa; 21 dan – vinova loza; 28 dana – jabuka; OVP – višnja, šljiva.
Pakovanje
50 ml, 200 ml, 1 l
Napomena
Može se mešati sa većinom preventivnih fungicida i insekticida, uz prethodnu proveru kompatibilnosti. Ne sme se mešati sa insekticidima kisele reakcije (dimetoat).

Sekvenca ima mogućnost najdužeg perioda postinfekcione (kurativne) primene od svih triazola. Kod suzbijanja čađave pegavosti lista i krastavosti ploda jabuke najbolje rezultate pokazuje pri preventivnoj aplikaciji, ali primenjen i ubrzo nakon početka infekcije uspešno zaustavlja ciklus bolesti. U biljci ima odličnu transportabilnost do novoizrasle lisne mase. Uvek se kombinuje sa nekim od protektivnih fungicida radi proširenja delovanja na sve infekcione faze npr. Mankogal 80 ili Metod 480 SC i sprečavanje razvoja rezistentnosti. Obzirom na njegovu visoku efikasnost upotrebu treba pozicionirati u najkritičnijim fenofazama jabuke za nastanak infekcije.

U toku jedne godine, na istom terenu, maksimalno se može primeniti dva puta u usevu šećerne repe, a tri puta za ostale namene, računajući i primenu svih drugih triazola i jedinjenja sa istim mehanizmom delovanja.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sekvenca 50ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa