SYLLIT 400 SC 250ml

620,00 RSD

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
BRESKVA 0,15-0,25 % I tretman u fazi opadanja lišća II tretman u fazi pucanja pupoljka III tretman po pojavi zelene tačke do početka cvetanja
JABUKA 0,15% (15 ml u 10 l vode) I tretman u fazi kada su zeleni listići 5 mm iznad ljušture pupoljka (faza 09 BBCH-skale) II tretman u fazi crvenih pupoljka (faza 57 BBCH-skale) III tretman kada je veličina ploda oko 20 mm (faza 72 BBCH-skale)
DELOVANJE:

pripada grupi guanidina. Deluje preventivno, sprečava klijanje spora fitopatogenih gljiva. Poseduje i izvesno kurativno delovanje na porast klicine cevi, ako se primeni 48 sati nakon infekcije. Vezuje sa za voštani sloj na biljci, što ga čini postojanim i otpornim na spiranje kišom.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač kovrdžavosti lišca breskve i nektarine (Taphrina deformans), prouzrokovač čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis).

PREPORUKE I NAPOMENE:

niže koncentracije se koriste za preventivna, a viša za kurativna tretiranja. Nema rezistencije, jer poseduje specifičan mehanizam delovanja, blokira rast gljive na više mesta. Preparat je otporan na spiranje padavinama. Može biti fitotoksičan ako u precvetavanju dođe do pada temperature ispod 5°C nakon tretiranja. Kvalitetna formulacija obezbeđuje bolje mešanje sa drugim pesticidima. Ne meša se sa preparatima na bazi Dinokapa, Dikofola, Tetradifona, uljnim i alkalnim preparatima i Bordovskom čorbom. Dozvoljeno tretiranje iz vazduhoplova.

Nema na zalihama

Kategorija:

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Dodin 400 g/l

Formulacija: SC koncentrovana suspenzija

Pakovanje: 250 ml, 1 l

Proizvođač: Arysta LifeScience

Karenca: 60 dana – breskva, jabuka

MBT: 3

MDK(mg/kg): BRESKVA: DODIN: SRB: 0,09/EU: 0,09/ SAD: 5,0/ RUS: 5,0 JABUKA: SRB: 5,0/ EU: 5,0/ SAD: 5,0/ RUS: 5,0

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „SYLLIT 400 SC 250ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa